Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Το Χριστουγεννιάτικο Πρόσωπο της Θεσσαλονίκης…


Το  Χριστουγεννιάτικο Πρόσωπο της Θεσσαλονίκης…


Δ
εκέμβριος, μυρίζει Χριστούγεννα… πρόσωπα χαρούμενα, παιδιά ευτυχισμένα και μαγικές μελωδίες στον αέρα από περιπλανώμενους μουσικούς. Αριστοτέλους, Πλατεία Νίκης, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και η λίστα είναι ατελείωτη. Τα μαγαζιά στο πιο γιορτινό τους κλίμα, πλέον με τη λειτουργία του εορταστικού ωραρίου ανοιχτά ακόμα και την Κυριακή.

Η ζεστασιά όμως δεν προέρχεται από τον στολισμό που είτε καλός είτε κακός συμβολίζει και σηματοδοτεί την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα αλλά από το θερμό κλίμα όλων των ανθρώπων που παραμερίζουν τα όποια προβλήματα και με ένα ζεστό χαμόγελο περιμένουν να σε υποδεχτούν στην πόλη που αποτέλεσε και αποτελεί σταυροδρόμι λαών.

Ζευγάρια χέρι με χέρι, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, πλανόδιοι, κατοικίδια, υπάλληλοι, παρέες…  όλοι έχουν ένα κοινό σημείο... Απολαμβάνουν το εορταστικό κλίμα και ακόμα  χορεύουν μαζί με τους διάφορους συλλόγους που λένε τα κάλαντα από γειτονιά σε γειτονιά συμβάλλοντας και αυτοί  με την σειρά τους  στην μοναδικότητα και αυθεντικότητα της πόλης

Εμένα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και μία «Minnie» έξω από ένα μαγαζί παιχνιδιών. Πόσο πολύ τα τελευταία χρόνια έχουμε ξεχάσει αυτούς τους ήρωες που για γενιές και γενιές γέμιζαν τα πρωινά των παιδιών και όχι μόνο. Κρίμα που δεν ήταν και ο Mickey!,  χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα παιδιά δεν διασκέδασαν εξίσου και με το Μinion, καινούργιο φρούτο μα εξίσου αγαπητό.


Εάν λοιπόν θες να νιώσεις την μαγεία... έλα στην Θεσσαλονίκη αξίζει μια επίσκεψη! αν έχεις στο μυαλό σου αυτά δεν θα απογοητευτείς…!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου